Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки, свързани с АР 164

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
    Аз официално да обявя, че вече минавам на английската и американска схема за смяна на маслото на двигателя - на 3000 мили - около 5000 км.
    [/url]
    Има ли някаква по-специална причина за това или просто така си решил?
    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

• Ами първо те не са глупави. Чак толкова.
      Всъщност четох, че многото цикли затопляне-изстиване на маслото всъщност много бързо го скапват. После- полусинтетиката всъщност е минерално масло с малко добавки на синтетични молекули. И не е нищо особено всъщност. От 10В 40 след 5000-6000 км става на 15В 30 примерно. Всъщност разликите в цените на различните марки 10В 40 примерно зависи от минералната основа на маслото. Даже на моето AGIP си пише - масло със синтетични добавки. Не полусинтетично примерно.
      Има и напълно синтетични 10В 40, но там цената е в пъти. И на практика са непродаваеми.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Има и напълно синтетични 10В 40, но там цената е в пъти. И на практика са непродаваеми.
        За сметка на това пък са качествени .
        А когато работех в Албион Кар - BMW дилър за Варна по сервизна документация според механиците ги даваха на всеки 100 000 да се покачва вискозитета на маслото с едно нагоре .
        А ние искаме да караме коли на реални 300+ хиляди с 10W/40 защото било препоръчвано от производителя . Ама нали и автомонтьорите са хора и хранят семейства .
        Затова аз карам със ESSO 15W/40 и ако мина на AGIPP то пак ще е 15W/40 докато не му дойде време за ремонт на мотора .
        За смяната го сменям на 8 000 Км въпреки че маслото си е наистина много добро .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от icedoc Покажи съобщение
          Аз работя на много места , а ти още не си черпил за бате Играчо
          хахах ти не се обаждаш
          ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
          BMW e39 facelift

Comment

• Първоначално публикувано от Abarth Покажи съобщение
            хахах ти не се обаждаш
            Което потвърждава ,че работя много . Аре ше се чуеме нещо края на другата седмица.
            Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
            АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
            АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
            eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

• Я да питам- накой да имa за суперка със сивите лайстни пластмасовото парче за десния калник?
              Всъщност само лайстната ми трябва. Готов съм на размяна за ляво такова.
              Attached Files
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Мился че го имам , трябва да проверя ! колко парички си готов да дадеш ?
                Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
                АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
                АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
                eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

• Предложи ти и да се разберем. Само виж дали го имаш. 20 лева добре ли е?
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• виж при италянеца има бая части
                    алфа ромео 164 тс супер

Comment

• Там искаха цял калник да купя. А и нямаше десен, като ходих.
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Днес карах Фиат Пунто. първоначалните ми впечатления бяха добри, бърз старт, ( на 6000 оборота) климатик, ел стъкла (без ел огледала ) голям обем за хора и багаж в купето. НО после ми се наложи да мина през "околомръсното" и там се залетях с великите 80км/ч колата се люлееше като лодка в открит океан, на всичко отгоре един камион (тир) ми изсипа една камара сняг и за малко да се преобърна от образувалата се бабунавместо да премина през нея както съм минавал като с 164 през подобни. И тогава разбрах какви коли всъщност караме! Сигурни, Стабилни Коли и за това ги Обичаме.
                        Last edited by Nasko; d.m.y г., 17:02.

С Alfa Romeo НА КРАЙ СВЕТА

Comment

• И аз си сложих една газова и ще си карам колата,супер си е Появи ми се едно гадно скърцане от волана като го въртя на дясно и най вече като е в средно положение и го мърдам леко на дясно изскърцва много грубо,някой да си има идея от какво е?
                          ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                          BMW e39 facelift

Comment

• Първоначално публикувано от Abarth Покажи съобщение
                            И аз си сложих една газова и ще си карам колата,супер си е Появи ми се едно гадно скърцане от волана като го въртя на дясно и най вече като е в средно положение и го мърдам леко на дясно изскърцва много грубо,някой да си има идея от какво е?
                            Ще караш само направо и на ляво
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                              Ще караш само направо и на ляво
                              Мерси колега,проблема решен
                              BMW e39 facelift

Comment

• Ех ако всичко се решаваше толкова просто ... ...

Comment

Working...
                                X